ECOD Eltrade » ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ НА ТЕМА: „ВЪПРОСИ, СВЪРЗАНИ С РАБОТАТА В СИСТЕМАТА”

 • Какво да правите ако сте забравили вашето потребителско име и парола?

Необходимо е да изпратите писмо по факс върху бланка на фирмата подписано от генералния или финансовия директор на компанията с запитване за предоставяне ново потребителско име и парола и причината за промяната им.

 

 • Какво да правите ако заявката не е получена?


Първо трябва да се обадите на Телефонният център за обслужване на клиенти COMARCH EDI и да се консултирате – оператора ще ви обясни как да разглеждате заявката и да отбелязвате, статуса й, че е прочетена. Ако компанията е убедена, че трябва да пристигне поръчка, трябва да се обадите до отдел закупуване/покупки на съответната компанията и да се уточните, дали заявката е била изпратена.

 

 • Кой формира документите в системата COMARCH EDI?


Документи в системата не се формират. Например входящите документи се формират от специалистите в отдел закупуване/покупки на търговската верига и се изпращат към доставчика през системата COMARCH EDI. А изходящите документи се формират от доставчика.

 

 • Как да настроите e-mail съобщение при получаване на нов документ от търговската верига?


Необходимо е да отидете в уеб-интерфейса, да изберете определена релация в Меню (отивате на Меню->Релация и избирате Информация-> Конфигуриране на съобщения).

 

 • Как да обработвате получените Заявки през Уеб – Интерфейса?
 1. Да отворите заявката и при необходимост да я запишете.
 2. Да отбележите в статуса, че заявката е прочетена.

 

 • Как да разберете за пристигането на нова заявка?


За тази цел в нашата система е разработена специална функционалност - e-mail уведомление (на указният в кутията ви e-mail се изпраща информация за пристигането на документи в системата).

 

 • Възможно ли е да се промени паролата и как става това?


За да промените паролата с по-проста и удобна за Вас е лесно, трябва да влезете в Уеб-интерфейса с Вашето потребителско име и парола, в полето Информация избирате бутона Промяна на паролата. Също така трябва да изпратите писмо по факса на фирмена бланка на компанията подписано от генералния или финансовия директор със запитване за предоставяне на потребителско име и парола и указания за причината за смяна на паролата.

 

 • Защо се блокира достъпа до системата и как да се отблокира?


Достъпа до системата се блокира в случай на 7 грешни въвеждания на паролата. За отблокиране е необходимо да позвъните на консултантите от Телефонният център за обслужване на клиенти COMARCH EDI на следният телефон: (02) 818 909 в София.
Достъпът до системата се блокира и в случай на не навременно заплащане на услугата.

 

 • Защо е необходимо да запишем паролата, вместо да я въвеждаме всеки път?


Възможно е да запишете паролата, а също така и да я въвеждате всеки път.